Dark Light
انواع قطعات موبایل

انواع قطعات موبایل (قطعه شناسی موبایل) ارسال دیدگاه

جهان مدرن و قرن حاضر با استفاده مداوم از وسایل دیجیتالی گره خورده است در این میان استفاده از تلفن همراه جایگاه ویژه ای دارد و می توان گفت به پرکاربردترین وسیله دیجیتالی در عصر ما تبدیل شده است. شاید دوست داشته باشید با انواع قطعات موبایل آشنا شوید شاید هم به فراخور حرفه و کسب و کار خود تمایل به آشنایی بیشتر با انواع قطعات موبایل داشته باشید.

در هر صورت باید بگوییم که این وسیله کاربردی و البته جهانی که رقابت شدیدی را بین شرکت های تولید کننده و کاربران برانگیخته است تنها از چند قطعه کوچک و به ظاهر ساده تشکیل شده است اما در میان قطعات ریز و کوچک آن، دنیایی از فن و تخصص نهفته است که بحث و بررسی در خصوص آن در چنین محتوای محدود و کوتاهی نمی گنجد؛ با این حال اگر می خواهید با کلیات موجود در این زمینه آشنا شوید پیشنهاد می دهیم با این بخش از وب سایت ژرمن پارت با ما همراه باشید.

ال سی دی موبایل

صفحه نمایش موبایل

همه ما به خوبی با صفحه نمایشگر موبایل آشنا هستیم. البته ما فقط بخش بیرونی صفحه نمایشگر موبایل را می بینیم و همین قطعه نیز از اجزای مختلفی تشکیل شده است که بخشی از آن در داخل گوشی قرار داشته و در زمره قطعات داخلی گوشی قرار می گیرد. تمامی دستوراتی که شما از طریق دکمه ها، لمس کردن یا سیستم صوتی به گوشی موبایل می دهید در صفحه نمایشگر قابل رویت می باشند.

در گذشته تنها یک نوع صفحه نمایش وجود داشت اما امروزه به تناسب پیشرفت و تنوعی که در این حوزه به وقوع پیوسته است انواع مختلفی از صفحه نمایشگرها نیز ابداع شده و در دستگاه های مختلف به کار رفته اند.  از مهمترین انواع صفحه نمایش می توان به صفحه نمایش LCD، صفحه نمایش AMOLED، صفحه نمایش SUPER AMOLED، صفحه نمایش Retina، صفحه نمایش NOVA، صفحه نمایش Mobile BRAVIA Engine، صفحه نمایش Super-LCD، صفحه نمایش Super AMOLED HD و … اشاره کرد.

انواع ال سی دی موبایل هرچقدر هم که خوب و باکیفیت باشد ممکن است به علل مختلف دچار آسیب شده و نیاز به تعویض داشته باشد به همین علت است که بازار خرید ال سی دی موبایل همانند بازار خود موبایل داغ بوده و بسیاری از کاربران با توجه به برند و مدل دستگاهی که استفاده می کنند قصد خرید ال سی دی گوشی موبایل را دارند. در این خصوص بهتر است قطعات خوب و باکیفیت را استفاده کنید و از خرید قطعاتی که کیفیت چندانی ندارند خودداری نمایید.

باتری موبایل

باتری گوشی موبایل

باتری گوشی موبایل به عنوان منبعی جهت ذخیره انرژی بکار می رود. موبایل شما برای اینکه بتواند چند ساعتی کارایی داشته باشد باید از یک شارژ قابل قبول برخوردار بوده و در واقع انرژی مورد نیاز را در اختیار سایر قطعات موبایل بگذارد. در صورت اتمام شارژ باتری موبایل، دستگاه مورد نظر به کل خاموش می شود و دیگر نمی توانید تا شارژ دوباره دستگاه از آن استفاده کنید.

امروزه باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری در گوشی های موبایل مورد استفاده قرار می گیرد با این حال بسیاری از شرکت ها سعی می کنند برای ساخت و تولید باتری هایی با دوام بیشتر از یکدیگر پیشی بگیرند. امروزه یکی از برگ های برنده شرکت های دیجیتالی در دست کسانی است که این چنین باتری های خوب و ماندگاری را تولید می کنند.

اصولا باتری انواع موبایل بعد از چند سال استفاده از کار می افتد یا ممکن است باد کرده و استفاده از تلفن همراه را با خطراتی همراه نماید. در این شرایط می توانید نسبت به خرید باتری موبایل اقدام کرده و مشکل مورد نظر را رفع کنید. باتری گوشی موبایل تحت شرایط مختلفی از کار می افتد اما در کل یک امر شایع است و اصولا کسانی که برای یک مدت طولانی از یک دستگاه استفاده می کنند بعد از یک الی چند سال باید باتری موبایل را تعویض کنند.

سی پی یو موبایل

CPU و GPU موبایل

CPU به واحد پردازش مرکزی موبایل گفته می شود و همانند مغز یک دستگاه دیجیتالی عمل کرده و فرمان های مختلف را پردازش می کند. پردازنده ها توسط تکنولوژی ARM ساخته شده اند و شرکت های مختلفی مانند سامسونگ، کوالکام، مدیاتک و … طراحی هسته خود را از تکنولوژی ARM گرفته و در طراحی های SoC به کار می برند.

GPU نیز به عنوان یکی از مهم ترین قطعات سخت افزاری موبایل شناخته می شوند و در اصطلاح عامیانه به آن پردازنده گرافیکی می گویند. این قطعه بیشتر در پردازش محتواهای سه بعدی کاربرد دارد و محیطی سه بعدی را در نمایشی دو بعدی به تصویر می کشد.

خراب شدن پردازنده با ایجاد مشکلاتی در گوشی موبایل همراه خواهد بود که استفاده مطلوب از موبایل را تحت تاثیر می گذارد. از جمله این موارد می توان به داغ شدن بیش از حد گوشی، سرعت پایین اجرای برنامه ها، خاموش و روشن شدن های مداوم دستگاه، روشن نشدن تلفن همراه و همچنین خاموش شدن و توقف روی لوگوی شرکت سازنده و مواردی از این قبیل اشاره کرد. دراین شرایط نیاز به خرید سی پی یو و تعویض پردازنده مرکزی خواهید داشت.

حافظه و فضای ذخیره سازی موبایل

اهمیت حافظه در گوشی های امروزی بخصوص اسمارت فون ها بسیار زیاد است و گوشی بدون استفاده از رم و مموری قادر به کار کردن نمی باشد. طبق اطلاعاتی که در در این زمینه وجود دارد می توان گفت که رم به فضای ذخیره سازی تصادفی دیجیتال کوتاه مدت گفته می شود که اطلاعات موجود در آن می توانند با سرعت زیادی خوانده و نوشته شوند. این حافظه کاملا با آن چیزی که اغلب مردم می شناسند متفاوت است چرا که با خاموش کردن گوشی از بین رفته و اطلاعات موجود در آن حذف می گردد.

در واقع این نوع حافظه برای تجمع داده های برنامه هایست که بر روی گوشی شما و احتمالا به صورت همزمان در حال اجرا می باشند. معمولا رم های LP را در انواع گوشی موبایل به کار می برند چرا که دارای کمترین میزان مصرف باتری است.

دوربین موبایل

دوربین گوشی موبایل

بدون شک دوربین گوشی های امروزی که به دو صورت دوربین اصلی و دوربین سلفی درآمده اند از محبوب ترین قطعات اسمارت فون ها به حساب می آیند. گوشی های امروزی مجهز به دوربین با پیکسل های متفاوت هستند و این قطعه یکی از اصلی ترین قطعات موبایل در زمان انتخاب و خرید تلفن همراه توسط کاربران است.  گوشی های هوشمند دارای دو دوربین جلو و عقب هستند که معمولا پیکسل دوربین جلو مقداری کمتر از دوربین عقب است.

دوربین موبایل شامل سه بخش مجزاست که شامل سنسور تشخیص نور، لنز جزئی و پردازنده تصویر می شود. در اثر ضربات مختلف شیشه دوربین موبایل ممکن است دچار خراش یا شکستگی شود که در این صورت نیاز به تعویض لنز دوربین توسط تعمیرکار است. در این خصوص نیاز به خرید شیشه لنز دوربین موبایل یا در کل خرید لنز دوربین موبایل خواهید داشت.

برد موبایل

برد الکترونیک موبایل

برد یکی از مهمترین قطعات سخت افزاری گوشی های تلفن همراه و سایر وسایل دیجیتالی و بسیاری دیگر از وسایل الکترونیکی می باشد که بر روی آن قطعات کوچک دیگری مونتاژ شده اند. از جمله این قطعات الکترونیکی می توان به مقاومت، خازن، دیود، سیم پیچ و ترانزیستور اشاره کرد که هر کدام وظیفه خاصی دارند و هماهنگ بودن عملکرد دستگاه را به دنبال دارند.

قیمت برد گوشی در مقایسه با سایر قطعات دستگاه بالاتر است و تعمیر و تعویض آن نیز به مراتب دشوارتر می باشد. البته گوشی های موبایل به ندرت با خرابی برد دستگاه مواجه می شوند با این حال در صورت مواجهه با این مشکل، کارایی خود را از دست داده و شما را ناچار به خرید برد گوشی متناسب با برند و مدل دستگاه خواهند کرد.

فلت موبایل

فلت موبایل

فلت نام مداری است که در پشت صفحه نمایشگر موبایل قرار دارد. به وسیله همین فلت است که تصاویر بر روی صفحه نمایشگر موبایل به نمایش در می آیند و با لمس ال سی دی می توان گوشی موبایل را مدیریت کرد. دو نوع فلت در انواع گوشی موبایل و تبلت ها به کار می رود که شامل فلت تصویر و فلت تاچ می شوند. فلت تصویر با اتصال به برد گوشی امکان نمایش تصاویر و رنگ ها را به وجود می آورد و فلت تاچ نیز با اتصال به برد گوشی، امکان تاچ و لمس صفحه نمایش را ایجاد می کند.

پرش صفحه نمایشگر و سیاه شدن کامل آن از مهمترین مشخصه های آسیب دیدن فلت گوشی موبایل است. هرچند فلت موبایل یک قطعه داخلی است و در معرض دید ما قرار ندارد اما در صورت خرابی آن جای نگرانی نیست چرا که با خرید فلت گوشی موبایل و تعویض فلت های آسیب دیده می توانید تلفن همراه خود را تعمیر کنید.

سوکت شارژ

سوکت شارژ

استفاده مداوم از تلفن همراه حتی زمانی که به شارژ وصل است یا سقوط ناگهانی تلفن همراه در حالی که به شارژ متصل بوده است یا استفاده از شارژهای فیک و غیر اصلی و مواردی از این قبیل باعث خرابی سوکت شارژر می شود. پر واضح است که همین مشکل کوچک استفاده شما از تلفن همراه را با دردسرهای زیادی مواجه می کند. گاهی مواقع خرابی سوکت شارژ به قدری است که دیگر نمی توانید تلفن همراه خود را شارژ کرده و از آن استفاده کنید. دراین شرایط نیاز به خرید سوکت شارژ موبایل و تعویض سوکت آسیب دیده دارید.

شما تا کنون کدام قطعه موبایلتان را تعویض یا تعمیر کرده اید؟ به نظر شما در معرض خطر بودن کدام قطعه بیشتر از سایر قطعات است؟ در بخش نظرات برایمان بنویسید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *